Рівень безробіття на окупованому Донбасі перевищив 50% – ООН

Читать на русском
На територіях окупованого Донбасу інвестиції знизилися до найнижчого показника за весь період незалежності України, економічно активне населення залишає регіон.

В результаті конфлікту на сході України рівень безробіття на окупованих територіях Донбасу перевищив 50%.

Про це повідомила заступник адміністратора і директора регіонального бюро програми розвитку ООН в країнах Європи та СНД, помічник генерального секретаря Джихан Султаноглу в інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«Конфлікт завдав серйозної шкоди економіці Донецької та Луганської областей. Був зруйнований бізнес, пошкоджені інфраструктура, комунікації. В результаті відбулося спадання в промисловому виробництві. З 2014 року рівень безробіття в обох областях сягнув понад 50%», – зазначила вона.

На цих територіях інвестиції знизилися до найнижчого показника за весь період незалежності України.

«Не дивно, що молодь залишає Донбас і шукає роботу в інших місцях. Для нас дуже важливо, щоб малий і середній бізнес відігравав важливу роль у процесі відновлення, адже зазвичай саме завдяки розвитку цієї сфери виникають нові робочі місця, розквітає регіональна економіка, створюються джерела життєзабезпечення для населення», – сказала Султаноглу.

Розенко обіцяє створити Національне агентство зайнятостіСказано 20 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відзначимо, що міста ОРДЛО зараз перетворюються на «військові містечка», основними верствами населення стали пенсіонери, працівники бюджетної сфери та російські військові.

Як повідомлялося раніше, офіційний рівень безробіття в Україні в липні знизився на 0,1 процентного пункту – до 1,4%.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики України вважають, що в країні достатньо робочих місць, але проблема в тому, що їх потрібно детінізувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: