Експерт: Захід дуже багато поставив на кон «Мінська», щоб робити крок назад

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Насправді, це «гібридна» війна, а в ній усі методи хороші – як «Мінськ», так і зброя, яку, можливо, й не варто застосовувати, але як аргумент у дипломатії це важливо.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Ігор Петренко, аналізуючи позицію очільника МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра з приводу того, що саме «Мінськ» вберіг Україну від повномасштабної війни.

«Мінськ», безумовно, виконав певну роботу, скоротив гостроту конфлікту. Але це не єдиний майданчик, що можна використовувати», – констатував Петренко.

На його думку, заяви Німеччини, країн Заходу, та й України не є дивними.

Франція, Німеччина та інші європейські союзники дуже багато поставили на кон Мінських угод, щоб відступати.

«Зараз потрібно пояснити своїм виборцям, чому вони зазнають такіих збитків, чому вони потерпають від санкцій. При цьому наближаються вибори і їм просто не можна відмовитися від «Мінська». Логічно, що постане питання, для чого було витрачено стільки часу та ресурсів на те, що не є перспективним. Тому вони не мають іншого вибору», – пояснює політолог.

Саме тому, за словами експерта, Захід завжди наполягатиме на «мінському форматі», захищатиме його, й навіть іноді, можливо, з певною симуляцією, демонструватиме його ефективність.

«Все залежить від того, на що Європа готова піти, щоб приборкати Росію», – резюмував він.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко вважає, що альтернатива «мінському формату» – це військовий удар по РФ, але на це ніхто не піде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: