Ізраїль відкинув можливість укладання мирної угоди з бойовиками ХАМАС

Читать на русском
Ізраїль відкинув можливість укладання мирної угоди з бойовиками ХАМАС, адже вважають, що це лише наблизить наступний конфлікт.
Getty Image

Ізраїль відкинув можливість укладання мирної угоди з бойовиками ХАМАС, адже вважають, що це лише наблизить наступний конфлікт.

Про це повідомив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху.

Нетаньяху зробив заяву щодо можливого перемир’я з бойовиками ХАМАС. Він наголосив, що не погодиться на умови бойовиків, які фактично означатимуть капітуляцію Ізраїля. Прем'єр також вважає, що відповідна угода лише наблизить наступний конфлікт і дозволить ХАМАС вчинити ще одну бійню в майбутньому.

«Ми не готові прийняти ситуацію, коли батальйони ХАМАС вийдуть зі своїх бункерів, знову візьмуть контроль над Газою, відновлять свою військову інфраструктуру та повернуться до погроз громадянам Ізраїлю в навколишніх громадах, у містах на півдні і в усіх куточках країни», – зазначив він.

Прем'єр додав, що країна продовжуватиме бойові дії, доки не буде досягнуто всіх цілей.

4 травня у Каїрі відбувся черговий етап переговорів щодо припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС за посередництво США, Катару та Єгипту. Того дня повідомляли, що перемир'я між сторонами настане вже за кілька днів.

Наприкінці квітня США та Велика Британія закликали ХАМАС прийняти ізраїльську пропозицію перемир'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: