У мінського процесу є дві альтернативи – Порошенко

Читать на русском
Порошенко назвав дві альтернативи мінським процесу. Перша – це військове вирішення конфлікту та відмова від тимчасово непідконтрольних окремих районів Донецької та Луганської областей.

Президент України Петро Порошенко назвав дві альтернативи мінському процесу – військове вирішення конфлікту та відмова від тимчасово непідконтрольних Україні окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це він повідомив у інтерв'ю українським телеканалам, передає «Слово і Діло».

«Той, хто пропонує скасувати «Мінськ», він має запропонувати альтернативу. Альтернативи дві – військове вирішення конфлікту та відкритий наступ на РФ. Я прошу порівняти військові бюджети та можливості, прошу взяти на себе відповідальність за майбутні жертви», – заявив Порошенко.

Експерт пояснив, як Україні найлегше вийти з глухого кута Мінських угод«Мінський формат» вирішення конфлікту на Донбасі зайшов у глухий кут, що вимагає альтернативних рішень щодо врегулювання, в першу чергу від самої України.

«Якщо ми говоримо про відповідальність, це означає, що ті політичні сили, які проти «Мінська», ставлять за мету відмовитися від цих територій, побудувати там кордон і сповідувати логіку території в обмін на мир. Хочу розчарувати, що ці політичні сили та їхні прихильники, які проти «Мінська», не отримають ані миру, ані територій. Тому ці заяви абсолютно безвідповідальні», – додав президент.

Зазначимо, раніше Порошенко заявляв, що місцеві вибори на Донбасі можна проводити лише після виконання умов гарантування безпеки.

Нагадаємо, що санкції проти Росії залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: