На Хмельницькій АЕС відключили один ядерний блок від мережі

Читать на русском
На Хмельницькій АЕС завершення ремонтних робіт і підключення другого енергоблоку до мережі заплановано на 29 листопада 2016 року.
ХАЕС, 1-й і 2-й блоки станції

Другий блок Хмельницької АЕС відключено від енергомережі для проведення планового середнього ремонту 9 жовтня 2016 о 4:58.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК «Енергоатом», передає «Слово і Діло».

«Відповідно до графіка ремонтів діючих енергоблоків АЕС України, завершення ремонтних робіт і підключення енергоблоку до мережі заплановано на 29 листопада 2016 року», – говориться в повідомленні компанії.

Відзначається, що другий енергоблок №1 Хмельницької АЕС працює на потужності 1010 МВт.

Довідка: Хмельницька АЕС (ХАЕС) розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені в 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції – покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.

Westinghouse приступає до підвищення ефективності українських АЕСНАЕК «Енергоатом» і Westinghouse Electric досягли домовленості про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

Як раніше повідомлялося, після закінчення заходів з продовження терміну експлуатації і підвищення рівня безпеки другий енергоблок Запорізької АЕС підключено до енергомережі.

Нагадаємо, що «Енергоатом» проводить підготовчі роботи з продовження терміну експлуатації на 6 з 15 нині діючих блоків АЕС України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: