Запорізька АЕС підключила другий атомний блок

Читать на русском
Запорізька АЕС виконала всі заходи з продовження терміну експлуатації другого енергоблоку, що встановлений нормативною документацією.

Після завершення заходів із продовження терміну експлуатації та підвищення рівня безпеки другий енергоблок Запорізької АЕС підключено до енергомережі.

Блок був підключений 6 жовтня 2016 року о 9:13, зараз іде набір потужності, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЕК «Енергоатом».

«Сьогодні енергоблоки №1 і №2, після того як вони пройшли всі процедури з продовження терміну експлуатації, є найсучаснішими, на них встановлено більш досконале обладнання нового покоління», – зазначив тимчасовий виконувач обов'язків генерального директора Запорізької АЕС Володимир Пишний.

Як повідомляється, Запорізька АЕС виконала всі заходи з продовження терміну експлуатації другого енергоблоку, що встановлені нормативною документацією. Реалізовані заходи з управління старінням та оцінки технічного стану елементів, кваліфікації обладнання, проведено заміну обладнання, що відпрацювало свій ресурс, вжито необхідних заходів щодо забезпечення безпечної експлуатації та сейсмічної стійкості.

Як повідомлялося раніше, «Енергоатом» проводить підготовчі роботи з продовження терміну експлуатації на 6 з 15 чинних блоків АЕС України.

Також стало відомо, що 29 вересня НАЕК «Енергоатом» і Westinghouse Electric досягли домовленості про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: