«Енергоатом» продовжує термін служби 6 блоків на українських АЕС

Читать на русском
Енергоатом продовжує час життя 4 блоків на Запорізькій АЕС і по одному блоку на Рівненській та Хмельницькій АЕС.
Запорізька АЕС

«Енергоатом» проводить підготовчі роботи з продовження терміну експлуатації на 6 з 15 блоків АЕС України.

Два блоки Запорізької АЕС перебувають на завершальній стадії підготовчих робіт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Як повідомляється, перший енергоблок Запорізької АЕС буде виведений із ремонту 16 вересня, а енергоблок №2 – 25 вересня.

Зберігання ядерних відходів в Україні заощадить $200 млн на рік – ДемчишинНа промислових майданчиках Чорнобильської АЕС створено всі умови для спорудження підприємств всього ланцюжка поводження з ядерними відходами – як переробки, так і зберігання.

Ще два блоки ЗАЕС вже в стадії робіт із продовження експлуатації, які завершаться в 2017-2018 роках. Аналогічні роботи проходять на енергоблоці №3 Рівненської АЕС та енергоблоці №1 Хмельницької АЕС.

Як повідомлялося раніше, Україна та Казахстан виношують плани створення спільного підприємства з видобутку уранової руди із залученням технологій НАК «Казатомпром».

Нагадаємо, 18 серпня ДП «НАЕК «Енергоатом» і британсько-німецько-голландська компанія URENCO підписали договір про постачання збагаченого урану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: