США можуть зважитися на запровадження газового ембарго проти Росії – експерт

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

США з часом можуть зважитися на торгове та газове ембарго проти РФ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородний, аналізуючи санкційну політику ЄС та рішення США розширити санкції проти РФ.

«Є прямі дії США, які спрямовані на посилення санкційного тиску, вибивання «Газпрому» та нафтових кампаній РФ із ринку, в першу чергу європейського. В принципі, навіть, напевно, є готовність запровадження торгового, а незабаром і газового ембарго проти Росії, коли США наростять потужності в Європі щодо скрапленого газу», – розповідає Загородний.

Експерт розповів, чим відповість Москва на нові антиросійські санкціїПолітолог проаналізував рішення США розширити антиросійські санкції та відповідь РФ про намір діяти за принципом взаємності.

На його думку, в цій ситуації західним країнам невигідне швидке вирішення російського питання.

Можливо, підкреслив політтехнолог, якби РФ не придумувала трюк із «кримською диверсією», в який взагалі ніхто не повірив, ситуація із санкціями була б іншою.

«Після того, як були посилені санкції напередодні саміту G20 - показник того, що ймовірність зняття санкцій в грудні падає. Принаймні Меркель та європейські партнери поки одностайні, хоча, безумовно, російське лобі в Європі є дуже сильним, як би ми до цього не ставилися», – проаналізував Тарас Загородний.

Як відомо, в Кремлі вже відреагували на посилення санкцій та заявили, що будуть діяти за «принципом взаємності».

Додамо, що нові обмеження запроваджені проти 46 «дочок» російського «Газпрому».

У списку фігурує низка компаній, які займаються будівництвом Керченського мосту, й вісім так званих «міністрів» з анексованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: