Порошенко у США порушив тему надання Україні зброї

Читать на русском
Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів наголосив на важливості отримання для України летальної зброї.
Петро ПорошенкоФото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів наголосив на важливості отримання для України летальної зброї.

Про це повідомляють на сайті президента, інформує «Слово і Діло».

«Ми за ці 2,5 року довели, що на нас можна покластися і нам можна довіряти. Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не буде вести загарбницьких воєн. Від України ніколи не виходило загрози. І абсолютно безпечно передати нам летальну зброю. За свою землю ми будемо боротися до останньої краплі крові», – наголосив Порошенко.

Чалий розповів, коли США вирішать озброїти УкраїнуНа даний момент Конгрес в цілому підтримує надання Україні летального зброї, проте остаточне рішення залишається за Білим домом.

Зазначається, що Президент перебуватиме у США до 21 вересня. Глава держави виступить із промовою під час загальних дебатів 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, а також візьме участь у Саміті Ради Безпеки ООН і засіданні високого рівня, присвяченому проблемі біженців і мігрантів.

Крім того, на полях Генасамблеї ООН заплановано низку двосторонніх зустрічей Порошенка з іноземними лідерами, зокрема з Туреччиною, Японією, Новою Зеландією, Аргентиною, Катаром.

Окрему увагу під час візиту приділять питанням поглиблення відносин стратегічного партнерства України зі США. У цьому контексті Порошенко зустрінеться з американським керівництвом, представниками провідних ділових і політологічних кіл країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що найбільш масштабну підтримку з постачання озброєння Україні надали США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: