Обама закликав Росію скласти зброю та роззброїти сепаратистів на Донбасі

Читать на русском
США продовжать підтримувати Україну, незважаючи на жорсткі та складні відносини з Кремлем. На Москву буде продовжено тиск.

Вашингтон не змінить своєї позиції щодо конфлікту в Україні.

Про це президент США Барак Обама заявив, виступаючи перед журналістами у вівторок, 2 серпня, передає «Слово і Діло».

«Росія та сепаратисти мають скласти зброю та припинити залякувати Україну», – сказав він.   За словами президента, США продовжать підтримувати Україну, незважаючи на «жорсткі й складні» відносини з Кремлем. На Москву буде продовжено тиск у зв'язку з її політикою щодо України.

Також Обама не спростував, що Росія намагається вплинути на результат майбутніх виборів нового президента США за допомогою атак у кіберпросторі. Зокрема, на сервери Національного комітету Демократичної партії США.

Обама: Україна є стримуючим фактором в агресивних діях ПутінаСполучені Штати, як і раніше, вважають Україну зоною інтересів Російської Федерації, оскільки вона не належить до числа учасників Організації Північноатлантичного договору, однак здавати її в руки Кремля наміру не мають.

«Багато країн намагаються зламувати наші бази даних – як урядові й приватні, так і ті, що належать до третього сектору», – сказав він.

Президент згадав і Сирію, підкресливши, що США не зупинять вплив на ситуацію, щоб домогтися політичного переходу в цій країні та завершення багаторічного кровопролитного конфлікту.

Нагадаємо, що в квітні Барак Обама звинуватив Росію в порушенні територіальної цілісності України й назвав новою загрозою після завершення холодної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: