США стали лідером із постачання озброєння в Україну

Читать на русском
За два з половиною роки США направили в Україну військове обладнання на суму, що перевищує
117,5 млн доларів.

Найбільш масштабну підтримку з постачання озброєння Україні надали США.

Про це повідомили в Управлінні зв'язків із громадськістю Міністерства оборони, передає «Слово і Діло».

У період із 1 січня 2014 року до 15 липня 2016 віку 18 держав світу надали Україні різну матеріально-технічну та гуманітарну допомогу (США, Канада, Польща, Великобританія, Австралія, Китай, Туреччина, Словаччина, Норвегія, Франція, Нідерланди, Іспанія, Чехія, Албанія, Литва, Швейцарія, Латвія й Данія). Відзначається, що ці країни передали в розпорядження ЗСУ обладнання загальною вартістю понад $164,1 млн.

За даними Міноборони, найбільш масштабну підтримку надали США. Серед переправленого зі Штатів в Україну – лазерні системи імітації тактичних дій MILES (виріб, призначений для тренування солдатів у навчальному бою), радіостанції Harris, медичне обладнання, прилади для розмінування місцевості, пристрої нічного бачення та тепловізори, бронежилети та кевларові шоломи, човни із жорстким корпусом WILLARD, а також радари для контрбатарейної боротьби, автомобілі підвищеної прохідності типу HMMWV, обмундирування та сухі пайки.

Загальна вартість обладнання, яке ЗСУ отримали зі США, перевищує $117,5 млн.

2 липня в Україну прибули американські контрбатарейні станції, що здатні підвищити можливості розвідки армії й покликані попередити артилерійські та ракетні удари з боку РФ.

Нагадаємо, волонтери інтернет-сайту «Миротворець» створили карту локалізації російських військових, які воюють проти української держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: