В ЄС вимагають негайно звільнити Умерова

Читать на русском
В Євросоюзі вимагають негайно звільнити заступника голови Меджлісу Ільму Умерова. У ЄС назвали грубим порушенням примусове утримання його у психологічній лікарні.
Ільмі УмеровФото: www.radiosvoboda.org

Примусове утримання у психіатричній лікарні заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова є грубим порушенням міжнародних стандартів прав людини.

Про це йдеться у заяві речника представництва Євросоюзу в Україні, інформує «Слово і Діло».

«Ми закликаємо до його негайного звільнення. З огляду на серйозні побоювання щодо стану його здоров’я, невідкладна належна медична допомога повинна бути забезпечена», – йдеться у заяві.

При цьому в ЄС вимагають гарантій безпечного повернення до України усіх її громадян, яких було незаконно затримано Росією, включно з Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком, засудженими рік тому з грубим порушенням міжнародного права і елементарних норм правосуддя.

Порошенко закликав Путіна звільнити політв'язнів і вивести війська з ДонбасуПрезидент України Петро Порошенко закликав Росію звільнити заручників і вивести війська з Донбасу.

Представник ЄС також вкотре заявив про погіршення ситуації з правами людини в Криму та Севастополі з часу їх окупації.

Нагадаємо, заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова звинувачують у заклику в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Росії. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

11 серпня Умерову стало зле в суді, його госпіталізували. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Нагадаємо, що ім'я Ільмі Умерова звучатиме першим на зустрічі ОБСЄ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: