Кримські татари оскаржать заборону Меджлісу

Читать на русском
Глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що кримські татари оскаржать рішення окупантського суду.
Рефат Чубаров

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що кримські татари готують апеляцію на рішення про заборону Меджлісу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Блоку Петра Порошенка».

«Члени Меджлісу, які перебувають у Криму, прийняли таку форму поведінки, подають до суду, тобто апеляцію на рішення 26 квітня», – заявив Чубаров.

За його словами, Меджліс не визнає правомірність окупаційних судів, але захищає свої права всіма доступними інструментами.

Меджліс переїжджає до Києва – ЧубаровГлава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оголосив про запровадження надзвичайного режиму діяльності Меджлісу через рішення про заборону організації в окупованому Криму та про зміну місця його перебування з Кримського півострова на місто Київ.

Таким чином Меджліс має намір продемонструвати західним партнерам застосування всіх можливих заходів для дотримання прав кримських татар.

«Немає жодних сумнівів у тому, що й апеляційне рішення буде таким, що підтвердить рішення всіх судів», – підсумував Чубаров.

Нагадаємо, 26 квітня «Верховний суд» окупованого росіянами Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістським громадським об'єднанням і заборонив його діяльність на території Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: