Ім'я Ільмі Умерова буде звучати першим на зустрічі ОБСЄ – МЗС

Читать на русском
Глава МЗС Павло Клімкін на найближчій зустрічі ОБСЄ закликатиме країн-партнерів збільшити тиск на РФ з метою звільнення політв'язнів.

В ході акції на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца повідомила про те, що глава МЗС Павло Клімкін на найближчій зустрічі ОБСЄ закликатиме країн-партнерів збільшити тиск на РФ з метою звільнення політв'язнів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Крим.Реалії.

«У рамках ОБСЄ пройде неформальний захід п'ятдесяти семи країн-учасниць ОБСЄ й ім'я Ільмі Умерова буде звучати першим. Ми будемо розповідати й далі про всіх політичних в'язнів в Росії та окупованому Криму, які страждають від репресивної російської машини. Ми закликаємо всіх негайно зупинити будь-які репресії проти кримських татар, етнічних українців в окупованому Криму. Ми закликаємо Росію зупинити вбивство Ільмі Умерова. Ми закликаємо Росію дати належну медичну допомогу Ільмі Умерову. Ми закликаємо Росію покинути Україну, покинути Крим», - сказала Беца.

В Україні з'явиться спеціальна платформа для допомоги політв'язнямУ столиці відбувається нарада, в якій беруть участь десятки українських та іноземних послів.

Як відомо, вчора 26 серпня на Майдані Незалежності пройшла акція на підтримку Умерова.

Адвокати повідомляють про погіршення його здоров'я.

Нагадаємо, в травні 2016 року спецслужби РФ порушили кримінальну справу проти Ільмі Умерова за статтею «сепаратизм».

На думку окупантів, він «закликав до порушення територіальної цілісності РФ в ефірі українського телеканалу АТR».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: