Українські металурги різко наростили виплавку сталі

Читать на русском
Обсяг виплавки за 7 місяців 2016 року склав 14,5 млн тонн або на 10,5 відсотків більше в річному вираженні.

За підсумками липня виробництво сталі на підприємствах української чорної металургії зросло на 13% порівняно з червнем цього року й на 10,5% більше в річному вираженні за підсумками семи місяців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані інтернет-журналу «Метал».

У липні українські металурги наростили виробництво сталі на 13% в місячному вираженні й на 11% – у річному (до липня-2015), до 2,1 млн тонн.

У результаті обсяг виплавки за 7 місяців 2016 року склав 14,5 млн тонн або на 10,5% більше в річному вираженні.

З січня до липня 2016 року виробництво чавуну зросло на 16% у річному вираженні – до 14 млн тонн, а загального прокату – на 10,5% (до 12,7 млн ​​тонн).

«Відновлення виробничих показників у липні було очікуваним після падіння в попередньому місяці, що було пов'язано з перебоями в роботі залізничного сполучення в зоні військового конфлікту на сході країни», – коментує старший аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква.

Стратегічні об'єкти металургійного комплексу України (інфографіка)Перелік та розташування найбільш важливих підприємств металургійного комплексу країни

За його словами, середньодобове виробництво минулого місяця склало 66,9 тис. тонн, що близько до рівня лютого, але все ще на 10% нижче дворічного максимуму, досягнутого в травні.

Як повідомлялося раніше, Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (ММКІ), який належить найбільшому власнику України Рінату Ахметову, проводить глибоку модернізацію аглофабрики, що істотно поліпшить ситуацію з чистотою повітря в місті.

В Україні з початку 2016 року спостерігається відновлення чорної металургії. В квітні 2016 року українські металурги збільшили виробництво сталі на 11,7% порівняно з квітнем 2015 року – до 2,154 млн тонн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: