Бойовики вирізали на металобрухт Донецький завод хімічних реактивів

Читать на русском
Вивіз обладнання був організований 29 липня командиром 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК – Луганськ.
Донецький завод хімічних реактивів

У селищі Чорнухине зафіксований випадок розпилу інфраструктури тимчасово окупованих територій Сходу України на металобрухт, на цей раз об'єктом мародерів стало обладнання виробничих цехів і матеріальних засобів Чорнухинської виправної колонії №23 та «Донецького заводу хімічних реактивів».

Вивіз обладнання був організований 29 липня командиром 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО).

Виправна колонія №23 розташована в селищі Чорнухине, Попаснянського району, Луганської області.

Максим ЄфімовНародний депутат України
Єфімов обіцяє розвивати існуючі та будувати нові підприємства в КраматорськуСказано 19 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Раніше селище підпорядковувався адміністрації Перевальського району. З 7 жовтня 2014 року постановою Верховної Ради України Чорнухине офіційно перейшло до складу Попаснянського району, який на той момент повністю контролювали війська України.

Розпилу піддалося також ВАТ «Донецький завод хімічних реактивів»

«25-29 липня ц.р. в приватних інтересах командира 100 окремої мотострілкової бригади (Донецьк) 1 АК ВС РФ особовим складом ремонтної роти бригади проводиться демонтаж і вивіз металевих конструкцій з території колишнього ВАТ «Донецький завод хімічних реактивів» (м.Донецьк, вул. Умова 1) для продажу в якості металобрухту», – повідомляє ГУР.

Завод був заснований в 1917 році, як підприємство з виробництва аміачної селітри та азотної кислоти. З 1946 року переорієнтований на випуск неорганічних хімічних реактивів і речовин особливої ​​чистоти. У 1960 році на основі отриманих розробок групи фахівців підприємства створено унікальне виробництво тугоплавких сполук.

Стратегічні об'єкти металургійного комплексу України (інфографіка)Перелік та розташування найбільш важливих підприємств металургійного комплексу країни

Розкрадання майна і знищення об'єктів інфраструктури на тимчасово окупованих територіях сходу України стало частим явищем з 2014 року, коли конфлікт увійшов в гарячу фазу. Грошові кошти, виручені від продажу награбованого обладнання, йдуть на обслуговування інтересів командування російських окупаційних військ.

Нагадаємо, що на Донбасі 20 липня один бойовик загинув в результаті сварки з застосуванням холодної зброї при розподілі виручки від продажу на металобрухт огорожі дитячого оздоровчого табору.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: