Варшавський саміт зробить НАТО сильнішим – Дуда

Читать на русском
Президент Польщі висловив сподівання, що в умовах загрози зі сходу Варшавський саміт НАТО допоможе зробити Альянс сильнішим.
Анджей ДудаФото: Flickr

Президент Польщі Анджей Дуда переконаний, що саміт НАТО у Варшаві, що розпочався сьогодні, сприятиме зміцненню Альянсу, особливо в контексті захисту від загроз зі сходу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Ми не маємо погоджуватися із політикою погроз та агресії», – наголосив він. Ефективна протидія російській загрозі, на думку польського лідера, можлива «лише в разі, якщо буде відповідь» НАТО. Такою відповіддю може стати створення нових міжнародних батальйонів, розміщених біля східного кордону Альянсу, вважає він.

Варшавський зашморг: як НАТО готується до гібридної війниНаприкінці тижня в Польщі відбудеться масштабний саміт країн-членів НАТО, на який запрошено й українську делегацію. Під час саміту вирішуватиметься подальша доля всього європейського континенту та будуть запропоновані нові моделі посилення обороноздатності від агресивних планів Кремля.

«Я переконаний, що варшавський саміт стане успішним, досягне того, що так важливо для нас, і зробить альянс сильнішим», – зазначив Дуда та додав: «Ми також підтримуємо поглиблення стосунків з Україною, Молдовою та Грузією».

Нагадаємо, вчора під час зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що результатом саміту у Варшаві мають стати рішення щодо нових проектів між нашою країною та Альянсом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: