Порошенко розповів про очікування від саміту НАТО у Варшаві

Читать на русском
Наслідком саміту у Варшаві мають стати рішення щодо нових проектів між Україною та Альянсом.
Петро ПорошенкоФото: Павло Паламарчук

Результатом Варшавського саміту НАТО мають стати рішення щодо нових проектів між Україною та Альянсом.

Таку думку на спільному брифінгу з держсекретарем США Джоном Керрі в Києві висловив Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Велику допомогу в реформуванні надають нам країни НАТО через відповідні трастові фонди. Ми очікуємо ухвалення рішень про продовження цієї співпраці та отримання нових амбітних проектів нашої співпраці країнами-членами НАТО», – зазначив він.

Варшавський зашморг: як НАТО готується до гібридної війниНаприкінці тижня в Польщі відбудеться масштабний саміт країн-членів НАТО, на який запрошено й українську делегацію. Під час саміту вирішуватиметься подальша доля всього європейського континенту та будуть запропоновані нові моделі посилення обороноздатності від агресивних планів Кремля.

Також Глава держави підкреслив, що в рамках саміту він має намір провести зустріч у форматі «G5+Україна» (з лідерами Італії, Великобританії, Франції, Німеччини та США). Темою цієї зустрічі стане виконання Росією Мінських домовленостей.

«В Україні очікують, що за результатами зустрічі в форматі саміту НАТО і в форматі комісії Україна-НАТО, і в форматі «великої п'ятірки плюс Україна» ми скоординуємо заходи подальшого забезпечення примусу Росії до повної імплементації Мінських домовленостей і початку деокупації Криму», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, днями генсек НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв підтримку східним партнерам Альянсу, в тому числі Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: