Кримчани пройдуть атестацію в українських вишах – Гриневич

Читать на русском
Центри будуть уповноважені проводити атестацію для випускників з Криму з української мови та історії України. Самі центри будуть розташовані в українських університетах.
Лілія Гриневич

Цього року планується запуск освітніх центрів «Крим-Україна» для проходження атестації абітурієнтів з окупованого Криму на базі українських університетів.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Випускники, які навчаються в окупованому Криму, якщо вони не навчалися за дистанційною або екстернатною формою навчання, матимуть нову можливість. Цього року почнуть діяти освітні центри, які називатимуться «Крим-Україна», – сказала міністр.

За її словами, ці центри будуть уповноважені проводити атестацію для випускників із Криму з української мови та історії України. Самі центри будуть розташовані в українських університетах, перелік яких буде оприлюднено після того, як Мін'юст заюстує відповідний наказ Міносвіти.

«Цих університетів буде близько 10. Вони будуть відкриті в Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Миколаєві, Харкові та Херсоні», – додала Гриневич.

Гриневич: атестати та свідоцтва про освіту будуть видані вчасноАтестати та свідоцтва про освіту випускники 9 та 11 класів отримають вчасно, а вартість документів буде значно здешевлено.

Міністр підкреслила, що кримчани зможуть отримати й повноцінний атестат про повну загальну середню освіту. «Вони зможуть зробити це протягом року навчання в українському навчальному закладі», – сказала вона.

Відзначимо, що абітурієнти країни цьогоріч подаватимуть документи до вишів через Інтернет.

Раніше Гриневич заявляла, що головна мета Міністерства освіти і науки – створити в Україні таку систему освіти, яка допомагатиме дитині стати успішною й зайняти своє місце в житті незалежно від походження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: