Гриневич переводить ВНЗ на електронний прийом документів

Читать на русском
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич анонсувала подачу документів до ВНЗ через інтернет.
Лілія Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що абітурієнти країни цього року подаватимуть документи до ВНЗ через інтернет.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міносвіти.

«Лілія Гриневич зазначила, що вступники зможуть подавати до 15 заяв на вступ без обмеження кількості навчальних закладів», – повідомили у відомстві.

Гриневич пояснила, як і чому закриватимуть сільські школиНовоспечений міністр освіти пояснила, за яких умов та які саме сільські школи можуть бути закриті в майбутньому.

Міністр також зазначила, що нововведення дозволить абітурієнтам «більше концентруватися на конкретній спеціальності під час вступу».

Також в МОН заявили про скасування позаконкурсного вступу до вишів. Запроваджена система квотного вступу для окремих категорій осіб, зокрема для осіб, які мають захворювання, що перешкоджають проходженню ЗНО, дітей-сиріт та учасників бойових дій.

Нагадаємо, раніше Гриневич заявила, що головна мета Міністерства освіти та науки – створити в Україні таку систему освіти, яка допомагатиме дитині стати успішною та зрозуміти своє місце в житті незалежно від походження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: