Гриневич пояснила, як і чому закриватимуть сільські школи

Читать на русском
Новоспечений міністр освіти пояснила, за яких умов та які саме сільські школи можуть бути закриті в майбутньому.
Лілія ГриневичФото: "НФ"

Закриття малокомплектних сільських шкіл можливе лише за умови наявності автобуса та кращої школи, до якої можна було б возити дітей.

Про це розповіла новоспечений міністр освіти України Лілія Гриневич, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Лише коли є і дорога, і автобус, і краща школа, куди можна довозити дітей, — можна закривати сільську малокомплектну школу», – повідомила вона.

Гриневич закликає відхилити вето Президента на закон про ПТУКошти на додаткове фінансування профтехучилищ з'явилися завдяки перевиконанню Бюджету, яке спостерігається протягом останніх місяців.

За словами Гриневич, відповідно до підписаного Україною Меморандуму з МВФ, під закриття підлягали близько 800 сільських шкіл. «Під час прийняття Бюджету я наполягла, щоб оптимізація не стосувалася початкових шкіл. Таким чином, шкіл, які треба оптимізувати, стало значно менше. Але я сподіваюся, що ми координуватимемо наші плани з Міністерством регіонального розвитку», – уточнила Гриневич.

Відповідно до рейтингу «Слова і Діла», міністр освіти Лілія Гриневич наразі має у своєму активі 12 виконаних обіцянок з 15, які вона дала ще у статусі народного депутата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: