Гриневич анонсувала масштабні зміни в системі шкільної освіти

Читать на русском
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про плани реформування системи середньої освіти в Україні.
Лілія Гриневич

Головна мета Міністерства освіти та науки – створити в Україні таку систему освіти, яка допомагатиме дитині стати успішною й зрозуміти своє місце в житті незалежно від походження.

Про це в коментарі «Новому времени» заявила глава Міносвіти Лілія Гриневич, повідомляє «Слово і Діло».

«Це має бути освіта для життя. Ми перейдемо від трансляції величезної кількості знань і вимог до формування у школярів умінь критично мислити, працювати в команді, вирішувати проблеми, бути готовим вчитися протягом життя», – заявила вона.

Квіт прокоментував призначення Гриневич міністром освітиЕкс-міністр освіти і науки Сергій Квіт привітав призначення Лілії Гриневич главою Міністерства освіти та науки.

Міністр також наголосила на необхідності вивчення в школах фінансової грамотності та підприємництва. «Ми маємо змінити зміст освіти, щоб молодші школярі могли порахувати свій бюджет походу в магазин або зоопарк, а старші – вміли розрахувати відсотки за депозитом або свої податки», – зазначила глава МОН.

Одночасно з цим Гриневич планує ініціювати перепідготовку вчителів для їхньої адаптації до викладання сучасного змісту.

Рейтинг відповідальності Лілії Гриневич, за даними «Слова і Діла», становить 80%. Міністр освіти дала 15 обіцянок, з яких 12 виконала, а 3 – провалила.

Як виконують свої обіцянки інші міністри українського уряду, можна подивитися в розділі «Рейтинги».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: