Україна продовжує імпортувати вугілля з ПАР і РФ

Читать на русском
Зокрема, з ПАР було імпортовано 146,256 тис. тонн сумарною вартістю 8,3 млн доларів за середньої ціни 65,89 доларів за тонну.

У I кварталі поточного року Україна імпортувала 146,3 тис. тонн антрациту з Південно-Африканської Республіки та 51 тис. тонн із Росії.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, передає «Слово і Діло».

Зокрема, з ПАР було імпортовано 146,256 тис. тонн сумарною вартістю 8,3 млн доларів за середньої ціни 65,89 доларів за тонну. З Росії було завезено 50,992 тис. тонн загальною вартістю $4,693 млн доларів за середньої ціни $92,03 за тонну.

Відзначимо, що в численних журналістських розслідуваннях про походження імпортованого вугілля в Україні кінцевим бенефіціаром цих операцій є Віктор Медведчук. Структури Медведчука завозять різні партії вугілля з окупованих територій ОРДЛО та з РФ в Україну під виглядом поставок із ПАР.

Ситуація в Міненерговугілля критична – НасаликУ Міністерстві енергетики та вугільної промисловості на сьогодні склалася критична ситуація через блокування рахунків енергетичних підприємств.

Вугілля, що поставляється структурами Медведчука, призначене для спалювання на генеруючих потужностях ПАТ «Центренерго», приватизацію якого сьогодні вчергове перенесли. Тепер у планах ФДМУ приватизація «Центренерго» значиться не раніше I кварталу 2017 року.

Нагадаємо, що, за даними Держстату, в лютому Україна відновила експорт дефіцитного антрациту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: