Насалик розповів, коли продасть нерентабельні шахти

Читать на русском
Міністр енергетики також висловився за жорстке викорінення корупції у вугільній галузі, що є лише питанням часу.
Глава Міненерговугілля Ігор Насалик

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України планують вивести нерентабельні шахти на рівень беззбитковості за 6-10 місяців.

Про це заявив журналістам глава відомства Ігор Насалик у Києві в п'ятницю, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У мене є позиція, ми зараз працюємо над тим, щоб через 6-10 місяців вивести їх (нерентабельні шахти – Ред.) на нульову рентабельність, а після цього ми виставимо такі шахти на приватизацію», – сказав він.

Міністр висловив рішучість у справі боротьби з корупцією у вугільній галузі.

«Схематози», які працюють у вугільній галузі, – де не копнеш, там чиїсь вуха з'являються. Але, повірте, ці вуха, як редиску, повисмикую! Це питання часу. Або я їх повисмикую, або будете відспівувати мене. Одне з двох!», – підкреслив міністр.

Нагадаємо, що 13 травня Ігор Насалик представив низку пріоритетних завдань, які стоять перед Міністерством енергетики та вугільної промисловості України в 2016 році.

Україна закликала Євросоюз до переговорів щодо газу з РосієюМіністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик надіслав листа керівництву Європейської комісії з пропозицією бути посередником у переговорах із Російською Федерацією щодо поставок природного газу в Євросоюз через територію України.

Як повідомлялося раніше, Ігор Насалик анонсував Концепцію реформування вугільної галузі, згідно з якою огульного закриття шахт не буде.

«Слово і Діло» зафіксувало 12 обіцянок Ігоря Насалика. Левова частка обіцянок міністра перебуває в процесі виконання – 10. Серед виконаних обіцянок поки немає жодної, але дві обіцянки Насалик уже встиг провалити. З повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: