Насалик обіцяє не закривати бездумно вугільні шахти

Читать на русском
Вихід на експортний ринок електроенергії в Білорусь і Молдову є одним із пріоритетів Міненерговугілля. Це дасть можливість використовувати вітчизняне вугілля, якого в Україні є достатня кількість.
глава Міненерго Ігор Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик анонсував Концепцію реформування вугільної галузі, згідно з якою огульного закриття шахт не буде.

Про це Ігор Насалик заявив під час засідання Громадської ради при Міненерговугілля України ввечері 21 квітня, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення в Міненерговугілля.

«У вівторок на засіданні Ради реформ планованого уявити Концепцію реформування вугільної галузі, яка не передбачатиме огульного закриття шахт», – сказав міністр.

За його словами, шахта «Нововолинська» №10 обов'язково буде добудована.

«Вугільна галузь є пріоритетною, це енергетична безпека нашої країни. Наше завдання – зберегти вугільну галузь по максимуму», – підкреслив Ігор Насалик.

Міністр додав, що вихід на експортний ринок електроенергії в Білорусь і Молдову є одним із пріоритетів його відомства. Це дасть можливість використовувати вітчизняне вугілля, якого в Україні є достатня кількість, а також мати чималі надходження до Державного бюджету.

Від депутата до міністра: як виконують свої обіцянки Кубів, Насалик, Кутовий і Семерак?Як виконують свої обіцянки новоспечені міністри-колишні нардепи Кубів, Насалик, Кутовий і Семерак?

«ТЕС і ТЕЦ – це також і вугільна галузь, а разом із тим і вирішення питань робочих місць, збуту вугільної продукції», – зазначив Насалик.

Нагадаємо, в Міненерго раніше заявляли, що Україна не планує вести переговори щодо газового питання з російською стороною до рішення Стокгольмського арбітражу.

Як повідомлялося раніше, Ігор Насалик обіцяв розглянути справедливість підвищення цін на природний газ для населення з МВФ, госрегулятором НКРЕКУ та НАК «Нафтогаз».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: