Ситуація в Міненерговугілля критична – Насалик

Читать на русском
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості на сьогодні склалася критична ситуація через блокування рахунків енергетичних підприємств.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості на сьогодні склалася критична ситуація через блокування рахунків енергетичних підприємств.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Економічну правду.

«Ситуація на сьогоднішній день критична, я вам чесно кажу, починаючи з того, що заблоковані всі рахунки вже більше півроку, навіть «Енергоатому», а це основа енергетичної системи України, і рахунки не працюють. Заблоковані рахунки «Центренерго», йдуть судові рішення, навіть міністерство - і то заблоковано, не може оплачувати електроенергію», - розповів Насалик.

Як відомо, уряд планує продати Центренерго в рамках приватизації згідно з меморандумом з МВФ.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє знайти оптимальні шляхи розблокування поставок вугілля з ОРДЛОСказано 16 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також, за словами міністра, внутрішні заборгованості склали більше 30 млрд.

«Чи можемо ми реформувати енергетичний сектор, коли 30 мільярдів заборгованості? Тому я зараз активно працюю для того, щоб розшити бюджетні заборгованості і залишити комерційні борги. Коли з'являються комерційні борги, то всі зрозуміють, яка їх природа створення та хто за ними стоїть», - підкреслив він.

Додамо, що 13 травня 2016 року міністр енергетики та вугільної промисловості України пообіцяв, що одним з головних пріоритетів на 2016 рік є проведення фінансового й технічного аудиту енергетичної галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: