Приватизацію «Центренерго» перенесли на 2017 рік

Читать на русском
У ФДМУ повідомили, що Центренерго перебуває в поганому технічному стані. Його приватизація є більш складним завданням, ніж приватизація ОПЗ, оскільки Центренерго орієнтована на внутрішній ринок.
глава ФДМУ Ігор Білоус

Фонд державного майна України переносить продаж 78,3% ПАТ «Центренерго» на 2017 рік.

Про це на брифінгу заявив глава Фонду Ігор Білоус, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я можу відверто сказати, що підготувати до приватизації за півроку такий складний об'єкт, як «Центренерго», неможливо. Додатково, вважаю, дуже складно продавати в період опалювального сезону», – сказав Білоус.

Він також додав, що продаж пакету акцій «Центренерго», ймовірно, відбудеться в I-II кварталах 2017 року.

Білоус також додав, що «Центренерго» перебуває в поганому технічному стані. Його приватизація є більш складним завданням, ніж приватизація ОПЗ, оскільки «Центренерго» орієнтована на внутрішній ринок.

«Центренерго» може заробляти 1 млрд гривень на рік – експертВперше за тривалий час ПАТ «Центренерго» почало приносити прибуток, відповідно, про приватизацію компанії не може бути й мови.
  Нагадаємо, що раніше відомство мало намір виставити на аукціон держпакет акцій цього підприємства в листопаді 2016 року.

В березні цього року стало відомо, що ФДМУ почав підготовку до приватизації ПАТ «Центренерго» після отримання підтверджуючих документів від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України про отримання 78,29% акцій.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: