Розенко назвав кількість пенсіонерів, яких не торкнеться оподаткування пенсій

Читать на русском
Уряд передбачив, що податок із пенсій буде скасовано з 1 травня 2016 року. Таким чином, йому доведеться заднім числом виконувати цей закон
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко

Скасування з 1 травня оподаткування податком пенсій в Україні торкнеться близько 350 тис. українських громадян.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Це шахтарі, чорнобильці, військові пенсіонери, науково-технічні працівники. Це люди, які мали тривалий стаж роботи та йшли на пенсію із середніх заробітних плат», – уточнив він.

За його словами, є висока частка ймовірності, що наступного пленарного тижня законопроект про скасування оподаткування пенсійних виплат буде ухвалений в цілому.

«Уряд передбачив, що податок із пенсій буде скасовано з 1 травня 2016 року. Тобто нам доведеться заднім числом виконувати цей закон», – пояснив Розенко.

Нагадаємо, що 19 травня Верховна Рада України ухвалила урядовий законопроект про скасування оподаткування пенсій із 1 травня в першому читанні.

Експерт дав оцінку рішенню Кабміну скасувати податки на пенсіїЕксперт проаналізував можливість звільнення від оподаткування пенсій та розповів, у чому головна проблема пенсійної системи.

Як повідомлялося раніше, з 1 травня підвищення пенсій на 6% відбудеться в тих пенсіонерів, пенсія яких залежить від прожиткового мінімуму, а також у людей, розмір пенсійної виплати яких становить менше прожиткового мінімуму.

«Слово і Діло» зафіксувало 81 обіцянку Павла Розенка, з яких він виконав 38, а провалив – 9. Коефіцієнт відповідальності міністра – 47%, що є досить високим показником для українських політиків. Із повним переліком обіцянок Розенка можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: