Розенко розповів, за якої умови МВФ дозволить підняти соціальні стандарти

Читать на русском
МВФ може дозволити українському уряду підвищувати мінімальні зарплати та пенсії, вважає міністр соціальної політики Павло Розенко.
Павло РозенкоФото: Дмитра Никонорова

Міжнародний валютний фонд може дозволити українському уряду підвищувати соціальні стандарти більше, ніж це закладено в Державному бюджеті на 2016 рік.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

За словами Розенка, мінімальні зарплати та пенсії в Україні протягом 2016 року загалом зростуть на 12,5%, однак таке підвищення не відповідає реальному падінню рівня життя в країні.

«Єдина проблема в тому, що підвищення соціальних стандартів 2016 року на 12,5% значно відстає від рівня інфляції в країні. Й завдання влади загалом – знайти додаткові джерела фінансування для більшої індексації пенсій і зарплат», – повідомив він.

Індекс борщу: наскільки підвищаться соціальні стандарти з 1 травня?«Слово і Діло» дослідило, яким буде підвищення соціальних стандартів, анонсоване урядом із 1 травня, та відобразило його в еквіваленті головної страви української кухні – борщу.

За словами Розенка, попри те, що зазначене підвищення соцстандартів узгоджене з Міжнародним валютним фондом, організація може погодитися на нього, якщо українська влада знайде додаткові джерела фінансування.

«МВФ нас завжди підтримає, якщо для підвищення соцстандартів є реальний ресурс», – переконаний він.

Нагадаємо, чергове підвищення соціальних стандартів в Україні відбудеться вже за місяць – з 1 травня.

Сам Павло Розенко є досить відповідальним міністром: із 73 його обіцянок 38, тобто 52%, – виконані. Втім, у рейтингу відповідальності членів Кабміну є й більш відповідальні урядовці. Хто саме – дивіться за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: