Розенко розповів, кому підвищать пенсії в першу чергу

Читать на русском
Наступним кроком уряду, разом із підвищенням мінімальної пенсії та соціальних стандартів, має бути осучаснення пенсій.
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко

З 1 травня підвищення пенсій на 6% відбудеться в тих пенсіонерів, пенсія яких залежить від прожиткового мінімуму, а також у людей, розмір пенсійної виплати яких не перевищує прожиткового мінімуму.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло»

«Плюс прожитковий мінімум закладався для тих, хто має великий стаж. Таких людей, у яких зросте пенсійна виплата, близько 7 мільйонів», – зазначив він.

За його словами, разом із підвищенням мінімальних пенсій уряд шукає можливості для їх осучаснення.

«Наступним кроком уряду, разом із підвищенням мінімальної пенсії та соціальних стандартів, має бути осучаснення пенсій. Воно має торкнутися всіх людей, які отримують пенсії від 1300 до 4000 гривень», – сказав Розенко.

Він також додав, що доручення знайти варіанти проведення осучаснення пенсій міністр соціальної політики та голова Пенсійного фонду вже отримали.

Нагадаємо, що 27 квітня Кабінет міністрів України на засіданні ухвалив постанову про скасування оподаткування пенсій із наступного місяця.

Експерт дав оцінку рішенню Кабміну скасувати податки на пенсіїЕксперт проаналізував можливість звільнення від оподаткування пенсій та розповів, у чому головна проблема пенсійної системи.

Раніше Розекно заявляв, що МВФ може дозволити українському уряду підвищувати соціальні стандарти більше, ніж це закладено в Державному бюджеті на 2016 рік.

«Слово і Діло» зафіксувало 81 обіцянку Павла Розенка, з яких він виконав 38. Коефіцієнт ефективності політика – 47%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: