Парламент підтримав скасування податку на пенсії

Читать на русском
Урядовий законопроект про скасування оподаткування пенсій пройшов перше читання у Верховній Раді.

Верховна Рада у першому читанні підтримала урядовий законопроект №4542 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій».

За відповідне рішення проголосували 307 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

При цьому парламент також підтримав розгляд поправок до законопроекту за скороченою процедурою.

«Метою ухвалення законопроекту є забезпечення належного соціального захисту пенсіонерів, у тому числі пільгових категорій. У зв’язку з цим основним завданням законопроекту є скасування оподаткування пенсій для всіх категорій громадян України», – йдеться в пояснювальній записці.

Міністр фінансів Олександр Данилюк переконаний, що ухвалення законопроекту дозволить забезпечити захист соціально-економічних прав пенсіонерів, сприятиме забезпеченню виплати нарахованих пенсій у повному обсязі та дозволить зняти соціальну напругу в суспільстві.

На думку експерта «Реанімаційного пакета реформ» з питань пенсійного забезпечення Володимира Щербини, звільнення від оподаткування пенсій – це лише перший крок, тому що змінювати потрібно всю систему.

Нагадаємо, постанову про скасування оподаткування пенсій Кабінет міністрів України ухвалив 27 квітня. «Я впевнений, що парламент підтримає ці рішення: про те, щоб ми з 1 травня 2016 року скасували оподаткування пенсій», – сказав тоді глава уряду Володимир Гройсман.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: