Екстрадиція Савченко: в РФ підтвердили отримання документів від України

Читать на русском
У Мін'юсті РФ підтвердили: документи, необхідні для екстрадиції Савченко в Україну, отримані.

У Міністерстві юстиції України підтвердили отримання від української сторони документів, необхідних для екстрадиції Надії Савченко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російський «РБК».

«Пакет (документів – Ред.) про передачу української льотчиці Надії Савченко Україні надійшов, ідуть збір і перевірка документів», – повідомив у середу міністр юстиції Росії Олександр Коновалов.

Справу Савченко можуть затягнути ще на півроку – експертПолітолог проаналізував інформацію про те, що переговори про обмін ГРУшників припинилися й РФ може подати апеляцію.

Глава російського Мін'юсту не став розповідати подробиці процесу збору документів, але зазначив, що він «іде своєю чергою». Водночас, за його словами, процедура передачі на батьківщину ГРУшників Александрова та Єрофеєва ще не розпочата. «Це тристороння угода. Вони мають висловити бажання та написати звернення. Але поки таке звернення не надходило», – пояснив російський чиновник.

Нагадаємо, раніше в РФ висловили вимогу про те, що Савченко має відбути присудждений їй термін покарання в українській в'язниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: