Справу Савченко можуть затягнути ще на півроку – експерт

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

Насправді, РФ не має наміру активізувати процес видачі Савченко або її обміну на ГРУшників.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олександр Дем’янчук, аналізуючи інформацію про те, що переговори про обмін ГРУшників Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова припинилися.

«Реально справа з обміном та видачею Надії Савченко буде загальмована та затягнута в часі, можливо, на півроку чи більше. Росія не зацікавлена у вирішенні цього питання. Те, що Савченко підписала документи на видачу, не гарантує, що так воно й буде. Ці документи зараз мають пройти тривалу юридичну процедуру, а однією з обов'язкових вимог РФ було, щоб Савченко визнала вирок та свою провину», – розмірковує Дем’янчук.

Обмін Савченко на ГРУшників: прогноз експертівСпеціалісти прокоментували заяву Президента України про те, що йому вдалося узгодити алгоритм повернення Надії Савченко.

На його переконання, Путіну зараз важливо зберегти своє обличчя. З одного боку, перед Європою, з іншого – перед своїми виборцями, тому в цій ситуації, вони тягнутимуть час стільки, скільки можливо.

Як зазначив експерт, цілком імовірно, що РФ чекає на якийсь переломний момент, непередбачувані обставини, які можуть поліпшити їхню ситуацію. Це пов'язано з санкціями, зовнішніми умовами.

«Зараз РФ у ситуації, яку можна назвати цугцванг, – будь-який хід з їхнього боку веде до програшу або на міжнародній арені, або на внутрішній», – проаналізував ситуацію Олександр Дем’янчук.

Нагадаємо, 18 квітня Голосіївський суд Києва засудив російських ГРУшників Александрова та Єрофеєва до 14 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: