РФ вимагає від України гарантій виконання вироку Савченко

Читать на русском
Федеральна служба виконання покарань РФ вимагає від Міністерства юстиції України гарантій виконання покарання Надії Савченко.
Надія Савченко

У Федеральній службі виконання покарань Росії готові надати суду документи про видачу Україні засудженої в РФ Надії Савченко лише за умови надання гарантій виконання вироку українською стороною.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ведомости».

«У разі надання Міністерством юстиції України гарантій виконання вироку російського суду щодо засудженої в повному обсязі, подання ФСВП Росії буде направлено до суду РФ на підставі ст. 396, ст. 469 Кримінально-процесуального кодексу РФ для ухвалення рішення про передачу засудженої Савченко Н. В. Україні», – повідомили в прес-службі ФСВП.

Перед поверненням в Україну на Савченко чекає ще один суд – ПолозовУкраїнська льотчиця Надія Савченко заповнила всі необхідні документи для екстрадиції в Україну, повідомляє її адвокат Микола Полозов.

У службі повідомили, що наразі йде процес збору документів, в тому числі заяви Савченко про бажання відбувати покарання в країні громадянства.

Пізніше відповідний пакет документів буде спрямований до Міністерства юстиції Росії.

Нагадаємо, 22 березня 2016 року Надію Савченко засудили до 22 років позбавлення волі. Днями один з адвокатів української льотчиці Ілля Новіков повідомив, що її обмін може відбутися в кінці травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: