Глава Мін'юсту прокоментував варіанти повернення Савченко

Читать на русском
Міністр юстиції України Павло Петренко зазначив, що повернення Надії Савченко може відбутися як в результаті обміну, так і прямої видачі українки.
Павло Петренко

Міністерство юстиції України направило в Російську Федерацію документи, необхідні для видачі Надії Савченко.

Про це повідомив глава відомства Павло Петренко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я би не хотів реагувати на заяву міністра юстиції РФ, тому що юридична процедура – це один блок, а дипломатичні переговори – це інше. В цьому (юридичному – Ред.) контексті ми зі свого боку документи направили – зараз рішення за РФ», – зазначив Петренко.

Втім, це, за його словами, не виключає можливості іншого варіанту повернення української льотчиці.

«Це не позбавляє можливості, не заважає проводити переговори на дипломатичному рівні, про що було заявлено Президентом і МЗС... Це паралельні процеси, які один одного не виключають», – заявив міністр.

Нагадаємо, раніше, коментуючи питання звільнення Савченко «Слову і Ділу», політолог Олександр Дем'янчук заявив, що Росія не має наміру активізувати процес видачі або обміну Савченко й може затягнути його ще на півроку.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: