У «Нафтогазі» відповіли на вимогу «Газпрому» заплатити за поставлений до ОРДЛО газ

Читать на русском
У компанії підкреслюють, що не купують газ у ПАТ Газпром із листопада 2015 року, а до цього компанія імпортувала газ виключно через пункти входу до ГТС на підконтрольній Україні території.

НАК «Нафтогаз України» не приймає газ за контрактом із «Газпромом» на газовимірювальних станціях Прохорівка та Платове, що розташовані на кордоні між РФ та окупованими територіями Донбасу.

Дані про постачання газу через зазначені ДВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-прийому природного газу й, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті «Нафтогазом», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАК.

У компанії підкреслюють, що не купують газ у ПАТ «Газпром» з листопада 2015 року, а до цього компанія імпортувала газ виключно через пункти входу до ГТС на підконтрольній Україні території.

«Всі куплені «Нафтогазом» обсяги газу враховані сторонами та оплачені. Компанія очікує, що рішення за всіма взаємними вимогами щодо наявних контрактів між «Нафтогазом» і «Газпромом» винесе арбітраж», – вважають у компанії.

Нагадаємо, що вчора, 17 травня, ПАТ «Газпром» запропонував НАК «Нафтогаз України» заплатити $0,67 млрд за газ, нібито поставлений російською компанією на непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей у період з лютого 2015 року до квітня 2016 року.

Європа назвала умови збереження транзиту газу через УкраїнуСекретаріат Європейського енергетичного співтовариства в цілому схвалив план реформування НАК «Нафтогаз» від Міненерговугілля, проте вніс корективи з метою повного задоволення Третього енергетичного пакета, щоб зберегти транзитний потенціал України.

Як повідомлялося раніше, в НАК «Нафтогаз України» підрахували, що із захоплених Одеського та Безіменного родовищ у Чорному морі Росія щорічно видобуває 1,2 млрд куб. м на потреби Кримського півострова.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» планує здійснювати закупівлі природного газу в III кварталі цього року за рахунок акумуляції грошових коштів на рахунках у державних банках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: