«Нафтогаз» подав позов на Росію за втрачені активи в Криму

Читать на русском
В позовну заяву також увійшли активи з видобутку нафти і газу на території Криму і на шельфі навколо нього.

НАК «Нафтогаз України» подав позов до міжнародного суду проти Росії з вимогою відшкодування збитків після втрати активів на території Криму після його анексії.

Про це сказав глава холдингу Андрій Коболєв в ефірі «5 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

«Ми подали позов проти Російської Федерації не тільки за вартістю вишок, а й усіх активів, які втратив «Нафтогаз» на території Криму після російської окупації, або тих активів, до яких ми тимчасово не маємо доступ», – розповів Коболєв.

В позовну заяву також увійшли активи з видобутку нафти і газу на території Криму і на шельфі навколо нього.

Коболєв зазначив, що цей судовий процес буде набагато важчий ніж Стокгольмський арбітраж з «Газпромом». «Відповідачем є не комерційна організація, як «Газпром» в нашому першому випадку, а держава Росія», – пояснив А.Коболев.

Експерт: РФ сама ставить хрест на газовому діалозі з УкраїноюСпеціаліст прокоментував заяву керівництва НАК «Нафтогаз» про те, що Україна може обходитися без газу з РФ цілий рік.

Нагадаємо, що в лютому 2016 року НАК «Нафтогаз України» ініціювала проведення переговорів з Росією щодо врегулювання спору щодо інвестицій компанії в АР Крим.

У березні офіційні претензії з питання компенсації за втрачені кримські активи в результаті анексії півострова були направлені російській стороні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: