Стало відомо, скільки газу викачує РФ з українських родовищ на Чорному морі

Читать на русском
Одеське та Безіменне родовища захоплені Збройними силами Росії. Газ із родовищ поставляється на територію окупованого Криму.

У НАК «Нафтогаз України» підрахували, що із захоплених Одеського та Безіменного родовищ у Чорному морі Росія щорічно видобуває 1,2 млрд куб. м на потреби Кримського півострова.

Про це заявив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Одеське та Безіменне родовища захоплені Збройними силами Росії. Ситуація зрозуміла. На жаль, ми нічого з нею зробити не можемо. Газ із родовищ поставляється на територію окупованого Криму й там споживається», – сказав Коболєв.

За його словами, річний обсяг видобутку з цих родовищ становить близько 1,2 млрд куб. м.

Експерт назвав розрахункову ціну російського газу для України на II кварталУ перерахунку на стандарт контракту між «Газпромом» і «Нафтогазом» від 2009 року розрахункова ціна реалізації газу за межі територій держав-учасниць СНД за податковий період березня 2016 року була меншою, ніж $160/тис. куб. м.

Раніше НАК «Нафтогаз України» направила Росії офіційні претензії щодо компенсації за втрачені кримські активи в результаті анексії півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: