Фейгін назвав варіанти звільнення Савченко

Читать на русском
У разі передачі для відбування покарання Надії Савченко, вона не може сидіти в Україні. У неї імунітет делегата ПАРЄ.

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що ув'язнену українську льотчицю можна звільнити шляхом помилування або передачі її Україні для відбування покарання згідно з Конвенцією 1983 року про передачу засуджених осіб.

Про це Марк Фейгін написав в Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

«У разі передачі для відбування покарання Надії Савченко, вона не може сидіти в Україні. У неї імунітет делегата ПАРЄ», – зазначив адвокат.

За його словами, розмови про швидке розв'язання ситуації із звільненням Савченко є «м'яко кажучи, необґрунтованими». Він повідомив, що примусового годування по відношенню до українки в суботу не застосовували.

Експерт: залишити Савченко без медичної допомоги – це остання спроба дотиснути УкраїнуЕксперт прокоментував ситуацію з ув'язненням Надії Савченко та той факт, що їй досі не надають медичну допомогу після відновлення сухого голодування.

Нагадаємо, що 22 березня Донецький міський суд Ростовської області (РФ) засудив Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч рублів. Суд назвав українку винною в пособництві вбивству тележурналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

Сама Надія з 6 квітня почала сухе голодування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: