Савченко засудили до 22 років позбавлення волі (доповнено)

Читать на русском
Донецький міський суд Російської Федерації визнав українську льотчицю Надію Савченко винною в причетності до обстрілу, в результаті якого загинули російські журналісти.

Донецький міський суд Російської Федерації визнав українську льотчицю Надію Савченко винною в причетності до обстрілу, в результаті якого загинули російські журналісти.

Засудила Надію Савченко колегія з 3 суддів. Головуючий – Леонід Степаненко, повідомляє «Слово і Діло».

Під час винесення вироку Савченко почала співати українську народну пісню, суддя оголосив перерву 5 хвилин. «Коли суд перейшов до термінів, Савченко раптово заспівала українську пісню «Горiла шина, пaлала», – розповів адвокат Савченко Микола Полозов.

Після перерви Надію Савченко засудили до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму та штрафу в 30 тисяч рублів.

Бойовик, який затримав Савченко: коли загинули журналісти, вона вже була в полоніБойовик «ЛНР», який брав участь в затриманні Надії Савченко, заявив, що вона вже була в полоні, коли стався обстріл російських журналістів під Луганськом.

Нагадаємо, прокуратура РФ просить дати Надії в цілому 23 роки ув'язнення в колонії загального режиму, а також штраф у сумі 100 тисяч рублів і судові витрати (в тому числі на перекладачів).

Савченко звинувачують у вбивстві двох працівників російського каналу ВДТРК, замаху на вбивство цивільних осіб і незаконному перетині кордону.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала суд над Надією Савченко політизованим і безглуздим, а також виступила за повторний розгляд справи після вироку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: