Україна розпочала поповнення запасів газу

Читать на русском
Закачка здійснюється в Угерське газосховище, яке розташоване у Львівській області. За період з 7 по 8 квітня було закачано 5,95 млн куб. м природного газу.

Україна відновила закачку природного газу в підземні сховища для проходження опалювального сезону 2016/17 рр.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава відділу PR «Укртрансгазу» Максим Білявський, повідомляє «Слово і Діло».

«Трохи, але головне старт: розпочате закачування газу в сховища! Починаючи з четверга газові запаси України поповнюються», – пише він.

Як повідомляється, закачування здійснюється в Угерське газосховище, розташоване у Львівській області.

За період з 7 по 8 квітня було закачано 5,95 млн куб. м природного газу.

Єврокомісія назвала ще одну причину проти будівництва «Північного потоку-2»Реалізація проекту «Північний потік-2» призведе до скорочення кількості транспортних коридорів поставок природного газу до країн ЄС, що посилить залежність від Росії.

Нагадаємо, що Україна відмовилася від покупок пріродного газу з Росії через його доргу ціну. Сьогодні 134-й день як Україна не імпортує для власних потреб російський газ.

Як раніше повідомлялося, за підсумками I кварталу 2016 року транспортування природного газу в країни ЄС через українську газотранспортну систему зросла на 6,6 млрд куб. м – до 19,4 млрд куб. м.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив, що за 3-5 років країні вдасться зменшити використання газу вдвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: