«Нафтогаз» проведе переговори з РФ щодо захопленої власності в Криму

Читать на русском
РФ було вручено офіційне письмове повідомлення НАК Нафтогаз про інвестиційний спір у рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Росією та Україною.

НАК «Нафтогаз України» ініціювала проведення переговорів із Росією щодо врегулювання спору щодо інвестицій компанії в АР Крим.

Про це йдеться в повідомленні НАК «Нафтогаз України», повідомляє «Слово і Діло».

«Російській Федерації було вручено офіційне письмове повідомлення НАК «Нафтогаз України» про інвестиційний спір у рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Росією та Україною. Цей спір викликаний незаконним захопленням Російською Федерацією інвестицій групи «Нафтогаз» на території Криму», – йдеться в повідомленні компанії.

Як зазначається в повідомленні, якщо російська сторона відмовиться від переговорного процесу, НАК «Нафтогаз» продовжить розгляд у судовому порядку.

«Відповідно до умов угоди, «Нафтогаз» надіслав офіційний запит про проведення консультацій і переговорів із представниками Російської Федерації з метою вирішення спору. У разі, якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, «Нафтогаз» має намір передати його на розгляд арбітражу», – повідомила українська компанія.

Нагадаємо, що в грудні минулого року НАК «Нафтогаз України» подала до суду на Росію й вимагає відшкодування збитку від втрати активів у Криму, включаючи Чорноморський шельф, і повернення контролю над ними.

Раніше повідомлялося, що «Газпром» виставив «Нафтогазу України» рахунок на суму 2,549 млрд дол. США за обсяги газу, які наша країна недобрала в третьому кварталі 2015 року за принципом «бери або плати».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: