Львівські митники погоріли на хабарі

Читать на русском
За даними ДФС, під час чергового отримання хабара в розмірі $300 митників затримали на місці злочину минулої неділі.

Працівники митної служби «Львів-аеропорт» були затримані на місці злочину за хабарі на загальну суму $10 тис.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Державну фіскальну службу в соціальній мережі Facebook.

«Співробітниками внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону України та Службою безпеки України виявлено отримання посадовими особами митного поста «Львів-аеропорт» Львівської митниці ДФС України неправомірної вигоди на загальну суму понад 10 тис. доларів», – йдеться в повідомленні ДФС.

За даними ДФС, під час чергового отримання хабара в розмірі $300 митників затримали на місці злочину минулої неділі. Хабар службовці митниці вимгали за нестворення перешкод при переміщенні товарів через державний кордон.

«Все як завжди – побори, побори, побори (з тих, що прилітають-летять зі Львова). За зміну щоденна «корупційна виручка» становила до 20 тис. грн. Зараз проводимо обшуки в прикордонному загоні аеропорту. Ситуація аналогічна», – коментує операцію у Львівському аеропорту військовий прокурор Анатолій Матіос.

Хто і скільки брав «на лапу» останніми роками? Хабарі-рекордсмениСистема народного контролю «Слово і Діло» зібрала інформацію про найбільші зафіксовані правоохоронними органами хабарі у 2015 році й порівняла їх із тими, на яких погоріли чиновники у 2014-му.

Протягом розслідування задокументовано понад 60 фактів систематичного вимагання та отримання посадовими особами митного поста «Львів-аеропорт» неправомірної вигоди. Кількість підозрюваних у отриманні хабарів в повідомленні не вказується.

Як раніше заявляв Борис Кушнірук, митники можуть втратити можливість встановлювати ціни на товари за хабарі.

Нагадаємо, що антикорупційний комітет Верховної Ради контролює хід розслідування 200 кримінальних проваджень проти чиновників, які підозрюються в корупції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: