Соболєв не проти замінити Шокіна на посаді генпрокурора

Читать на русском
Єгор Соболєв розповів журналістам, що йому лестить пропозиція очолити Генеральну прокуратуру України, однак він не вірить, що Порошенко підтримає його кандидатуру.
Фото: glavpost.com

Народний депутат, голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв не вірить у те, що Президент міг би підтримати його кандидатуру на посаду генерального прокурора України.

Разом з тим, він не проти взяти участь у реформуванні правоохоронних органів, однак на питання, чи погодився б він очолити ГПУ, Соболєв готовий відповісти тільки якщо така пропозиція з'явиться, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Мені дуже приємно, що так багато людей підтримали цю ідею. Насправді, боюсь, що до того, як виборці не оберуть іншого Президента та інший парламент, за втілення цієї ідеї доведеться дуже-дуже сильно битись. Я не уявляю за яких обставин Президент Порошенко може внести мою кандидатуру», – сказав народний депутат.

За словами Соболєва, той факт, що його політична сила не підтримала нового генпрокурора Шокіна й голосувала «червоними кнопками» за звільнення попереднього (Яреми) – це не випадкові протиріччя. «Він (Порошенко – Ред.) ставить людей, які зберігають систему, які дозволяють всім тікати... які фактично далі оберігають цей клептократичний режим, що сформувався ще за раннього Кучми», – заявив політик.

«Немає жодної сфери, особливо якщо ми говоримо про творення правоохоронних органів, де я не готовий взяти участь, допомогти, взяти на себе ініціативу, але щодо «погодився-не погодився» варто говорити, коли вже буде подана така пропозиція», – підсумував Соболєв.

Нагадаємо, як уже зазначало «Слово і Діло», результати роботи Генпрокуратури і її очільника Віктора Шокіна експерти оцінюють радше як показові, аніж реальні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: