«Кришталево чиста» біографія Насірова коштувала 68 млн гривень?

Читать на русском
В одному зі своїх останніх інтерв'ю новопризначений глава ДФС уже встиг заявити про те, що його історія і біографія, пов'язані з ДПЗКУ, «кришталево чисті», а жодних кримінальних справ не було і немає. Однак факти свідчать про інше.

Майже півтора місяця конкурсна комісія при Міністерстві фінансів шукала кандидатів на посаду нового голови ДФС. І, нарешті, знайшла: крісло глави Фіскальної служби дісталося Роману Насірову, який до цього встиг попрацювати у скандально відомій Державній продовольчо-зерновій корпорації України. В одному зі своїх останніх інтерв'ю новопризначений глава ДФС уже встиг заявити про те, що його історія і біографія, пов'язані з ДПЗКУ, «кришталево чисті», а жодних кримінальних справ не було і немає. Однак факти свідчать про інше, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Главком».

У квітні поточного року прокуратура Печерського району Києва оголосила колишньому головному бухгалтеру ДПЗКУ Тетяні Коптенко підозру у несплаті податків на велику суму. Буквально за кілька днів після старту відбіркового конкурсу на посаду керівництва ДФС уся необхідна сума була сплачена, а сама Коптенко попросила звільнити її від кримінальної відповідальності. Як це пов'язано з Насировим? Усе дуже просто: маніпуляції з податковою звітністю відбулися в лютому 2014 року, коли нинішній глава ДФС обіймав посаду заступника голови правління ДПЗКУ. Саме він, за повідомленнями ЗМІ, і курував контракт з китайцями.

Згідно з матеріалами прокуратури, 31 березня і 1 квітня було сплачено 68 мільйонів гривень (податок на прибуток — 52 млн грн, фінансова санкція — 13 млн грн, а також пеня — 2 млн грн). Усю це суму заплатила зі своєї кишені та сама колишня головний бухгалтер держкорпорації Тетяна Коптенко. Навіщо це було зроблено і ким профінансовано — не здогадається тільки ледащо.

До того часу у фінал конкурсу з відбору глави Фіскальної служби пройшли Андрій Коломієць і Роман Насіров, а вже 5 травня стало відомо про призначення Насірова головою ДФС. Крапку у цій історії поставив улюблений усіма Печерський суд, який задовольнив клопотання прокурора і звільнив екс-бухгалтера ДПЗКУ Тетяну Коптенко від відповідальності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: