Для чого глави МЗС Німеччини та Франції зібралися приїхати до Києва? Експерт

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Хаос, який зараз існує в уряді, є неприпустимим для наших західних партнерів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи інформацію про те, що в Україну їдуть глави МЗС Німеччини та Франції.

«Домінуючий фактор їхнього візиту – глухий кут у Мінському процесі. Очевидно, що й на тлі політичної, урядової кризи практично відсутня перспектива ухвалення змін до КУ, ухвалення законів щодо виборів та інших важливих законопроектів. Можливо, їхній приїзд організований для того, щоб підштовхнути та вплинути на домовленості політичних сил», – розповідає експерт.

На його думку, в цілому політична криза в Україні є небажаною та небезпечною для наших західних партнерів.

Криза політичних еліт може призвести до розпаду України – німецькі ЗМІРезультат роботи українського уряду не вражає, однак він набагато кращий, ніж у всіх попередників. Багато залежить від того, як себе поведе Захід щодо України.

«Вони розглядають коаліційну кризу як можливий початок циклу нового політичного переформатування, в результаті якого їхні інтереси в Україні можуть постраждати», – пояснює Бортник.

Як припустив політолог, не варто очікувати проривів від приїзду глав МЗС, тим більше що їх візит буде скоріше кулуарним. Але не виключено, що їхня зустріч із главами фракцій та можлива присутність на засіданні парламенту все-таки зможуть вплинути на ситуацію.

Відзначимо, що зустріч пройде 22-23 лютого. А вже наступного дня заплановано засідання Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу в Мінську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: