Боротьба з корупцією має стати пріоритетом політики Києва – Die Welt

Читать на русском
Україна страждає від корупції та порочної економічної політики. Реформи для України – це питання виживання.

Росія, як і раніше, чинить тиск на Україну, відновлюючи обстріли на Донбасі, але саме тому необхідність реформ в країні лише зростає.

Про це пише коментатор газети Die Welt Саша Ленарц (Sascha Lehnartz), передає «Слово і Діло».

«Глава МВФ Крістін Лагард у жорстких виразах критикує незламну корупцію та порочну економічну політику. Реформи для України – це питання виживання», – підкреслює Саша Ленарц.

За його словами, сирійський конфлікт відвернув увагу світу від перманентної кризи в Україні. Але на Мюнхенській конференції з безпеки президент Порошенко в своїй промові нагадав про становище свого народу.

Порошенко різко засудив кремлівську версію подій і сказав, звертаючись до Путіна, що «в Україні немає громадянської війни, а є агресія з боку Росії». Володимир Путін, як відомо, бачить ситуацію інакше.

Нагадаємо, що трохи більше тижня тому на знак протесту проти затягування реформ подав у відставку міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус. Це спровокувало політичну кризу в українському політикумі.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України не підтримала постанову №4080 про недовіру уряду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. За відповідне рішення проголосували лише 194 народних депутати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: