Бездіяльність уряду Яценюка фактично розвалила коаліцію – Луценко

Читать на русском
Луценко заявив, що чинний склад Кабміну винен у нинішній політичній кризі, що сповільнює процес реформ у країні.

Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що бездіяльність чинного складу Кабінету міністрів України під керівництвом Арсенія Яценюка фактично розвалила парламентську коаліцію.

Про це він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло».

«Бездіяльність уряду Яценюка фактично розвалила цю коаліцію й відновити її діяльність може лише прем'єр-міністр – цей або наступний», – сказав Луценко.

За його словами, чинний складу уряду не може далі виконувати завдань коаліційної угоди й саме тому має піти у відставку.

«Ще раз хочу наголосити, «БПП», як і інші фракції, наразі не вважає за можливе співпрацювати з чинним урядом у цьому форматі. «БПП» не буде виходити з коаліції, незважаючи на будь-які заклики», – заявив глава фракції.

Яценюк вимагає переформатування коаліціїПрем'єр Арсеній Яценюк вважає, що коаліція у Верховній Раді має бути переформатована. Політичні сили повинні надати перелік прізвищ кандидатів на міністерські портфелі.

Він також нагадав, що чинний прем'єр Арсеній Яценюк має в цій ситуації два варіанти: запропонувати Верховній Раді новий формат уряду та конкретний помісячний план реформ або піти у відставку.

Нагадаємо, раніше лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив про готовність до участі у формуванні нового уряду та коаліції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: