Юрій Луценко: у Яценюка є лише два шляхи

Читать на русском
Для того, щоб продовжити працювати на чолі уряду, Яценюк має домовитися в першу чергу з «Самопоміччю», вважає Юрій Луценко.

Голова Кабінету міністрів Арсеній Яценюк має домовитися з фракціями, які заявили про недовіру прем’єру, або піти у відставку.

Про це в інтерв’ю на радіо «Вісті» заявив керівник фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

Він нагадав, що під час обговорення нового уряду фракції «Самопомочі» та «Батьківщини» заявили, що вони не братимуть участі в роботі з чинним прем’єр-міністром, і вимагали його відставки.

Масла у вогонь додав Ляшко, коли заявив про відмову спілкуватися з коаліцією для ухвалення спільних рішень, поки не буде сформований новий уряд без Яценюка.

Луценко переконаний, що голова уряду має дивитися в очі реаліям, і в нього є два шляхи.

У стані ротацій: чи вдасться коаліції домовитися про переформатування Кабміну?У зв'язку з політичною кризою, яка з кожним днем набирає обертів, «Слово і Діло» вирішило розібратися, як будуть розвиватися події в Україні найближчим часом.

«Яценюк має домовитися з відповідними фракціями, а з моєї точки зору, в першу чергу із «Самопоміччю», можливо, з «радикалами», і найважче буде з «Батьківщиною», відновити кількість голосів, які підтримають нову програму дій уряду, та працювати на Україну», – зазначив нардеп.

«Є й інший варіант: усвідомити, що, окрім парламентської кризи, існує криза недовіри суспільства до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Згідно із соціологією, близько 75% опитаних вимагають обрання нового очільника уряду та відставки чинного. Всі ми працюємо тимчасово на будь-яких посадах і відставка не означає ані катастрофи, ані негативної оцінки всього, що зроблено. Просто приходить час, коли суспільство перестає вірити прем’єру», – додав Луценко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: