Абромавичус: Кононенко хотів зробити мене частиною свого дерибану

Читать на русском
Абромавичус відкрито заявив про причини своєї відставки: за словами міністра, на нього здійснював тиск депутат від БПП Ігор Кононенко.
Айварас Абромавичус

Міністр економічнуго розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус пояснив, що одним із винуватців його відставки є депутат від «БПП» Ігор Кононенко, який нібито активно лобіював власні бізнес-інтереси в різних сферах економіки та ініціював у Верховній Раді постанову про його відставку.

Про це міністр заявив в офіційному зверненні, опублікованому на сайті Мінекономіки, пише «Слово і Діло».

«Протягом року Ігор Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора «Укртрансаміаку». Кононенко був безпосередньо зацікавлений в «Укртрансаміаку», де замість того, щоб скинути з посади регіонала Бондика, завів своїх людей, які спільно з ним керували компанією. Депутат від «БПП», безпосередньо підконтрольний Кононенку, тиснув на призначення в Держзовнішінформі, підприємствах порошкової металургії, Національному агентстві з акредитації України», – заявив Абромавичус.

Після цього до міністра почали надходити наполегливі пропозиції щодо призначення своїми заступниками певних наближених до Кононенка осіб, у тому числі й за дзвінком з Адміністрації Президента, що й стало вирішальним фактором на користь відставки.

«Кульмінацією цього кадрового свавілля та прагнення повністю підпорядкувати собі потоки стало бажання мати «власного» заступника міністра в Мінекономіки, який відповідав би за «Нафтогаз» та інші державні підприємства. Кандидат просто приніс повний пакет документів для призначення й заявив: «Я хочу стати вашим заступником. Я в команді Кононенка і мою кандидатуру вже погоджено нагорі». Після цього мені надійшов дзвінок з АПУ з наполегливою рекомендацією взяти цю людину, а також іще одну – на посаду заступника з оборони. На що я відповів: «Я частиною цього дерибану не буду», і попросив, щоб мене звільнили з посади», – резюмував Абромавичус.

Нагадаємо, про свою відставку Абромавичус повідомив сьогодні та попросив Верховну Раду проголосувати за неї негайно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: